CESARIA EVORA

FRANK STOLVOORT

PIETJEPET

intro 

        
        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was in 2003 dat vriendin Mary voor mij een stapel CD's meenam om te luisteren. Ik lag plat op bed te herstellen van een hernia operatie. Ze zei over een CD van Cesaria: deze moet je horen. Bij het horen van de eerste tonen van het nummer 'Flor Di Nha Esparanca' van de CD 'Cafe Atlantico' sprongen de tranen in mijn ogen, zo mooi....  Sindsdien ben ik in het bezit van haast alle cd's, drie concerten bijgewoond en zelfs met haar gesproken in de kleedkamer....... Op bol.com kan je natuurlijk fragmenten horen van haar muziek. 

Heel toevallig las ik begin 2004 dat ze voor concerten naar Nederland zou komen. Meteen kaarten gaan regelen voor vriendin Willemiek en mijzelf. Inmiddels was Willemiek ook helemaal weg van haar muziek. Cesaria trad op 24 maart 2004 op in het concertgebouw in Amsterdam. Ik was erg laat met kaarten reserveren dus zaten we helemaal achter in de zaal. Vriendin Kathy besloot ook om mee te gaan, helaas zat ze ergens anders in de zaal. 

Wat was het indrukwekkend toen de diva Cesaria op kwam! De zaal donker en alleen een spotlight. Ze werd onthaald als een echte diva. Iedereen staan in de zaal. Prachtig! Het concert was zo mooi dat geregeld de tranen in mijn ogen stonden. Ik had bloemen meegenomen, een hele grote bos. 

 

foto's Concertgebouw Amsterdam 24 maart 2004

Tijdens de eerste toegift ben ik met een enorme bos bloemen naar voren gelopen door het middenpad, de hele zaal door...doodeng. Cesaria liep naar de rand van het podium, boog voorzichtig voorover en nam de bloemen in ontvangst. Er mochten geen foto's gemaakt worden, maar Willemiek heeft het toch gedaan. 

Op de pagina 'ontmoeting' lees je hoe ik haar een jaar later wel heb ontmoet en zie je de foto's.

De site van Cesaria vind je op: www.cesaria-evora.com. Hier vind je ook overzicht van komende concerten.

     

         

                

               

                 

                     

                     

                   

                  

                 

                      

                       

                       

                   

                   

                      

                      

                       

                    

                     

               

Free counter and web stats