KANKERPAGINA

FRANK STOLVOORT

  

PIETJEPET

KANKERLINKS

Hier vind je websites van instellingen en organisatie, ziekenhuizen maar ook persoonlijke websites van mensen met kanker of na hun kanker. Ik wil hier zeker websites vermelden die te maken hebben met kanker in het hoofd- en halsgebied. Heb je tips mail me dan alsjeblieft: pietjepet@hotmail.com. Om naar de desbetreffende website te gaan moet je even klikken op de afbeelding.

Update: 6 februari 2010

De website van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Hier allerlei informatie zoals de route naar het ziekenhuis, info voor patiŽnten, etc.

De eigen website van de afdeling hoofd- en hals oncologie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ik had er vooraf aan de operaties erg veel aan.

Uitleg over de Hyperbare Zuurstof Therapie in het AMC te Amsterdam. Dit om het afsterven van bijvoorbeeld het kaakbot [botnecrose] na de bestralingen tegen te gaan.

Het programma 'Man bij Hond' heeft een serie gemaakt over mensen die de Hyperbare Zuurtsof therapie hebben gevolgd in het AMC. Bekijk de uitzendingen op de website.

Website van de Stichting Klankbord. Speciaal voor mensen met kanker in het hoofd en hals gebied. Een eigen forum voor lotgenoten en ook speciale recepten.

Website over het functioneren van de schildklier. Hier lees je meer over het te langzaam of te snel werken van de klier en wat de bijwerkingen zijn. Niet specifiek over bestralingen.

Het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam biedt professionele begeleiding om te werken aan bijv. verwerking en acceptatie. Ik heb hier therapie gevolgd.

Website van mijn kanker- maatje Gaby de Jong. Zij overleed op 29 juli 2008. Op haar website lees je hoe zij omging met haar longkanker. Een prachtig document!

De website van KWF Kankerbestrijding. Hier info over alle soorten kanker en andere info. Ook hoe je donateur kan worden om onderzoek te ondersteunen.

SDK Kanker Startpunt. Een website met veel informatie. Ook een uitgebreid forum waar je vragen kunt stellen. In het forum heb ik mijn website bekend gemaakt.

Website van Marga den Engelsman die helaas voor een tweede keer een PDT behandeling onderging in het Antoni van Leeuwenhoek. Je leest alles op haar site.

Het revalidatie programma voor [ex]kankerpatiŽnten. Je kan nu al terecht op 50 locaties in Nederland. Sporten en groepsgesprekken over kanker. Een echte aanrader.

De LymfklierkankerVereniging Nederland heeft een eigen website met heel veel bruikbare informatie, verhalen over eigen ervaringen, etc. Zelfs online vragen stellen.

Vermoeidheid na kanker, symptomen en gevolgen. Dit lezen is een must voor [ex]patiŽnten en mensen in hun omgeving: vrienden, familie, werk, ARBO, UWV.

KWF Kankerbestrijding geeft sinds april 2008 een mooi nieuw tijdschrift uit. De naam is 'Kracht'.  Op de site kan je je opgeven voor een gratis abonnement.

Via  de NVVE kan je verklaringen regelen tegen reanimatie, beademing, doorbehandelen, etc. Goed om dit bespreekbaar te maken in het ziekenhuis!

Pink Ribbon zet zich  in voor  de strijd tegen borstkanker.  Zij organiseren allerlei activiteiten: oa ieder jaar de Walk for Women. Bestel hier ook roze ribbon producten.

De Borstkanker Vereniging Nederland heeft een goede website. Veel info, o.a. waar en wanneer zij speciale sauna avonden  voor vrouwen organiseren.

Website van 'Kanker in beeld'. Je kanker verwerken door schilderen, beeldhouwen, etc. In heel Nederland kan je terecht. Op de site een overzicht van adressen. 

Overkoepelende organisatie voor [ex]kankerpatiŽnten. Info over vermoeidheid, werk na kanker, wachtlijsten, etc. Info die je als [ex] kankerpatiŽnt goed kunt gebruiken

Fight Cancer is een label van het KWF. Fight Cancer wil geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en mensen bewuster maken van kanker. Op een frisse nieuwe manier.

'Ken de 9 signalen' die op kanker kunnen wijzen. Hoe eerder de diagnose des te meer kans op genezen. Kijk of het raadzaam is een afspraak met je huisarts te maken.

Persoonlijke website van Johan Mensink. In 2000 kreeg hij te horen dat hij de zeldzame kankersoort GIST heeft. Hij beslist zelf wat hij doet kwa behandelingen.

Het [T]Huis Hotel, ook bekend als Newlifestyleresort, is een plek voor ex-kankerpatienten om op adem te komen en te genieten. Net over de grens in Duitsland bij Heerlen.

De welbekende startpagina [punt nl] heeft ook een kanker- startpagina. Heel veel verschillende info. Een aanrader voor een  zoektocht op het internet. 

Kankerspoken.nl speciaal voor kinderen van ouders met kanker. Ook voor ouders zelf, leerkrachten, etc, is dit een goede website. In het forum helpen jongeren elkaar.

Kanker wie helpt? Website van zorginstellingen in Limburg. Duidelijke informatie over alle soorten kanker, soorten behandelingen en het verder leven na kanker.

Het programma Kassa laat zien hoe om te gaan met waterflesjes. Iedere [ex] kankerpatiŽnt die niet zonder water kan MOET dit zien als waarschuwing.

In 2002 werd bij Marieke keelkanker vastgesteld. Ze onderging onder andere een radicale halsklierdissectie. Op haar website haar persoonlijke verhaal.

Dream Foundation is een organisatie van betrokken mensen en instellingen die de mooiste wensen realiseert van volwassenen met een levensbedreigende ziekte. 

Heb je behoefte aan lotgenoten contact of meer info over een soort kanker? Op deze website een overzicht van patiŽnten verenigingen die we hebben in Nederland.

Op deze website alle info over borstkanker: de soorten, de behandelingen, een aantal persoonlijke verhalen en info over mannen die borstkanker krijgen. 

Sister's Hope stelt zich tot doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. Op de site meer info over actie's, de bekende wandeling van 60 kilomter, etc.

De Website van de Vereniging 'Ouders, Kinderen en Kanker'. Informatie over activiteiten speciaal voor kinderen met kanker, een hulpwijzer met handige tips, etc.

Stichting allochtonen en kanker (SAK) komt op voor de belangen van allochtone kankerpatiŽnten. Op de site vind je o.a. meer info over lotgenotencontact.

Informatie over borstkanker voor allochtone vrouwen. Op de website van Mammarosa gesproken en geschreven info. Turks, Spaans, Marokkaans, Surinaams, Chinees, etc.

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep organiseert tal van activiteiten voor mensen met/na kanker. Zelfs speciaal avonden voor mannen. Alle info vind je op hun website.

Kika (Kinderen Kankervrij) werft fondsen die ten goede komen aan de zeven kinder- kankercentra in Nederland. Je leest er alles over op hun eigen website.

 

Uitbehandeld en opgegeven? Kijk op deze website van het KWF of er misschien nog een trial is waar je voor in aanmerking komt en bespreek dit met je arts.

'Als eten even moeilijk is'. Dit kookboek is er speciaal voor mensen met slik- en kauwproblemen. Geschreven in samenwerking met Sticht. Klankbord.

NIEUW!!

Het Behouden Huys in Laren biedt aan patiŽnten hulp bij de verwerking van kanker. Ongeacht in welk stadium zij verkeren. Kijk op de website voor meer info.

ZO! is een nieuw magazine voor mensen met en na kanker. In de eerste uitgave een keur van artikelen. ZO! is verkrijgbaar in de kiosken en supermarkten

Alles over slokdarmkanker ind je op deze website. Actuele en betrouwbare info. Je kan er zelfs ervaringen uitwisselen en vragen die je hebt stellen aan deskundigen.

NAAR DE VOLGENDE PAGINA

HOME

    

    

    

     

          

                

            

                   

                      

                    

                   

                 

              

                 

                 

                       

                   

                     

                     

                    

      

Free counter and web stats